Eerste monopiles van Sif voor Japans OWP gearriveerd

| 12 januari 2021

© Sif Group

Op dinsdag 12 januari 2021 zijn de eerste 9 van de in totaal 33 door Sif geproduceerde monopiles in het Japanse Akita aangekomen. De eindbestemming is het 139 MW Japanse Akita Noshiro offshore windpark.

Het Akita Noshiro windpark wordt gerealiseerd in twee delen; uit de kust van de havens van Akita en Noshiro in de prefectuur Akita, in het noordwesten van Japan. Hier komen 33 MHI Vestas, type V117-4.2 MW, windturbines met een vermogen van 4,2 MW elk gebouwd.

In maart 2020 werd de opdracht voor Sif definitief bevestigd. Sif levert 33 monopiles en 33 verbindingsstukken, goed voor ongeveer 25 KTon aan staal. De funderingen worden in Sif’s Maasvlakte 2 faciliteit gefabriceerd en vanuit hier naar Japan vervoerd. De eerste badge is vervoerd door SAL Heavy Lift’s MV Lone.

Fred van Beers, CEO van Sif Holding, zei: “Sif evalueert nu al enige jaren de ontwikkeling van de Japanse markt voor offshore wind. Sif onderkent de voortdurende ontwikkeling van deze markt en heeft daarom in 2019 besloten een verkoopkantoor te openen in Tokyo om verdere uitbreiding van Sifs zakelijke activiteiten in Japan te onderzoeken. Deze eerste levering van Sif-monopiles aan Japan is voor ons een belangrijke mijlpaal.”

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.