Finale Offshore Wind Innovation Challenge 2019

| 12 november 2019

Op maandag 9 december vindt in de DOB-Academy in Delft de finale van de derde editie van de Offshore Wind Innovation Challenge. Tijdens dit evenement presenteren de finalisten hun innovatieve oplossingen op vooraf voorgelegde technische vraagstukken vanuit de windsector aan het publiek, waarna de jury de winnaars bekendmaakt.

De Offshore Wind Innovation Challenge is een initiatief van Offshore Wind Innovators en heeft als doel om binnen een kort tijdsbestek innovatieve oplossingen te vinden voor technische problemen waar de windsector en de natuursector op zee tegen aan loopt in termen van kosten-efficiëntie. De windsector wordt hierbij gevraagd een aantal technische uitdagingen voor te leggen aan de markt waarna via een voorronde van masterclasses en bootcamps uiteindelijk de finalisten worden geselecteerd. De technische vraagstukken werden in mei gepresenteerd.

• De Rijke Noordzee: Een optimaal ontwerp voor platte oesterkooien. Het doel van deze challenge is om de natuur in en rond windparken te versterken.

• Deutsche Windtechnik: Bepalen van stress in boutverbindingen. Deutsche Windtechnik wil hiermee de levensduur van boutverbindingen verlengen.

• Van Oord: Optimale drukregeling van geluiddempingssystemen. Door het ontwerp van de ventielen hoopt Van Oord de geluidsgolven tijdens heien te verminderen.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement.

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.