Fugro voert geotechnisch onderzoek uit voor Ierse offshore windparken van bp en EnBW

| 12 april 2022
Fugro Synergy

Bron: Fugro

De Duitse ontwikkelaar EnBW Energie Baden-Württemberg AG en energiebedrijf bp hebben Fugro een contract gegund voor geotechnisch locatieonderzoek voor hun toekomstige offshore windparken Morgan en Mona, gelegen in de Ierse Zee.

Het veldwerk zal plaatsvinden van mei tot september 2022. De locatie ligt ongeveer 30 km uit de kust van Noord-Wales en Noordwest-Engeland, in een gebied dat bekend staat om zijn sterke stromingen en uitdagende offshore omgeving.

Fugro zal haar schepen Fugro Synergy en Normand Mermaid inzetten om het geotechnisch onderzoek uit te voeren. Daarnaast worden bij deze werkzaamheden ook gebruik gemaakt van Fugro’s SEACALF® Mk V Deepdrive systeem voor kegel penetratietesten op de zeebodem (CPT’s) en van de SEADEVIL® voor het uitvoeren van downhole testen op schepen en op de zeebodem. Het gebruik van deze apparatuur moet zorgen voor efficiënte operaties en kan de koolstofuitstoot met wel 40% verminderen in vergelijking met traditionele inspectiemethoden, aldus Fugro.

Na het veldwerk zal een uitgebreid laboratoriumtestprogramma worden uitgevoerd door Fugro’s eigen laboratoriumingenieurs. Deze geodata kunnen bp en EnBW gebruiken voor de planning, het ontwerp en de installatie van de windparken Morgan en Mona.

Morgan en Mona offshore windparken

De offshore windparken Morgan en Mona zullen na voltooiing een gecombineerde opwekkingscapaciteit van 3 GW hebben, voldoende om het equivalent van 3,4 miljoen Britse huishoudens van schone elektriciteit te voorzien en bij te dragen aan de doelstelling van de Britse regering om tegen het einde van 2030 voldoende offshore windenergie te produceren om alle Britse huishoudens van stroom te voorzien.

EnBW en bp werden begin 2021 geselecteerd voor de ontwikkeling van de windparken . Voor bp is dit het eerste offshore windproject in het Verenigd Koninkrijk.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.