Minister Rob Jetten gastpresentator energieweerbericht

| 12 december 2022

Bron: NVDE

Minister Rob Jetten presenteert vanavond eenmalig het energieweerbericht. In een kort filmpje laat hij de weersverwachting van de komende week zien en de verwachte hoeveelheid zonne- en windenergie.

Ook geeft hij tips op welke dagen het loont om extra te besparen op verwarming. Dit speciale energieweerbericht is vanaf maandagavond 12 december te bekijken via www.energieweerbericht.nu.

De wekelijkse energieweerberichten zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Gasunie en TenneT. Rob Jetten treedt eenmalig op als ‘gastpresentator’.

“Blijf vooral dit energieweerbericht volgen, want het helpt als we de stroom van zon en wind optimaal benutten, en besparen wanneer dat het hardste nodig is,“ zegt Rob Jetten in het filmpje.

Olof van der Gaag, voorzitter NVDE: “De gordijnen open doen om zonnewarmte binnen te laten en de wasmachine aanzetten als het buiten flink waait: dit soort tips helpen om te besparen op verwarming en om de duurzame energie van zon en wind volop te benutten. Door groene stroom te gebruiken op momenten dat die er volop is, hoeven de gascentrales minder vaak aan. Dat is winst voor het klimaat en zo zijn we minder afhankelijkheid van het buitenland.”

De energieweerberichten helpen mensen om duurzamer en betaalbaarder de komende winter door te komen. Ook kunnen wij met hulp van deze energieberichten wennen aan het idee dat elektriciteit niet altijd even veel en even duurzaam beschikbaar is. Opstoppingen (congestie) op de elektriciteitsnetten kunnen verminderd worden als gebruikers groene stroom gebruiken als deze beschikbaar er is: als het waait of de zon schijnt.

De gebruikte weerdata zijn afkomstig van het KNMI. De data over de verwachte opbrengst van zonne- en windenergie komen van NetAnders.

De energieweerberichten worden verspreid via www.energieweerbericht.nu. Daar zijn de verwachtingen voor zonne- en windenergie en warmte te vinden, met tips hoe mee te bewegen met het weer.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.