Multraship levert schepen aan kustwacht voor beveiliging windparken

| 12 juli 2022
Multraship levert schepen aan kustwacht voor beveiliging windparken

Multraship Commander © Multraship/Flying Focus

Multraship heeft de aanbesteding gewonnen voor de levering van twee Emergency Rescue & Towing Vessels (ERTV’s) aan de Nederlandse Kustwacht voor het bewaken van de scheepvaartveiligheid in het zuidelijke deel van de Noordzee.

Het contract is ingegaan op 1 juli 2022. De Nederlands sleep- en bergingsbedrijf uit Terneurzen levert de Multraship Commander (voorheen Alp Ace) en de Multraship Protector (voorheen Alp Ippon).

De noodhulpsleper Commander wordt gestationeerd in het offshore windpark Borssele om hier de scheepvaartveiligheid te bewaken en eventueel assistentie te verlenen bij zoek- en reddingsacties. Tot 1 juli werd dit nog gedaan door tijdelijke schepen. De Multraship Commander gaat de taak voor een periode van 4,5 jaar op zich nemen, met mogelijkheid tot verlenging, zo meldt de Kustwacht.

Per 1 augustus krijgt de Kustwacht ook de Multraship Protector tot zijn beschikking. Deze noodhulpsleper wordt gepositioneerd bij de windparken Hollandse Kust.

“Met de komst van de noodhulpslepers hebben we de komende jaren een goede oplossing gevonden om de veiligheidsrisico’s van deze windmolenparken op zee voor de scheepvaart te beperken”, licht Nicole Kuipers, Directeur Kustwacht toe. “Met name het windpark Borssele en de windparken Hollandse Kust worden ingesloten door scheepvaartroutes en ankergebieden. Daar zal de inzet van deze twee extra ERTV’s zich dan ook primair op richten.”

De Kustwacht heeft dan drie noodhulpslepers beschikbaar voor haar taakuitvoering. Sinds 2016 waakt Multraship’s Guardian al over de veiligheid van de scheepvaart op het noordelijk deel van de Noordzee. Bron: Kustwacht

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.