Offshore schepenbouwer Edward Heerema ontvangt Oevreprijs

| 12 april 2016

Edward Heerema heeft vanmiddag als eerste Nederlandse ingenieur de titel Fellow Chartered Engineer gekregen van Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). De offshore scheepsbouwer ontving deze prijs in Den Haag voor zijn bijdrage aan de technische en maatschappelijke vooruitgang van het ingenieursvak.

Heerema (69) is de oprichter van Allseas, een bedrijf dat pijpleidingen, boorplatforms en andere offshorestructuren aanlegt en speciaal hiervoor  verschillende soorten schepen ontwikkeld. De onderneming is in 1985 opgericht en wordt aangevoerd door Edward Heerema die zijn hoofdkantoor in Zwitserland heeft.

Het bedrijf legt zich met zes gespecialiseerde schepen wereldwijd toe op technische dienstverlening aan de offshore olie- en gasindustrie. Het engineering- en projectleidingkantoor is gevestigd in Delft. De Pioneering Spirit is zo’n voorbeeld van een schip welke in staat is om een losgesneden boorplatform in zijn geheel op te pakken en af te voeren.

Edward Heerema reageert als volgt als we hem vragen naar de ontwikkelingen in de offshore windenergie: Wij volgen de ontwikkelingen in de offshore windindustrie met enorme belangstelling, het boeit ons enorm. Het installeren van  transformatorstations is super interessant voor ons”. Het schip “de Pioneering Spirit”  is het grootste werkschip ter wereld, bestemd voor het installeren en weghalen van boven- en onderbouwconstructies van grote offshore olie- en gasplatforms in 1 stuk. Dit jaar start het schip met offshore werkzaamheden”. Het zou in de toekomst ook ingezet kunnen worden bij offshore windparken.

01 Pioneering Spirit in heavy lift mode

Edward Heerema denkt dat het schip de Pioneering Spirit in de toekomst mee kan helpen om offshore windparken en transformatorstations te bouwen.

01 Pioneering Spirit with Lorelay alongside

Begin 2007 nam Allseas de beslissing om het grootste werkschip ter wereld voor de installatie of verwijdering van boven- en onderbouwconstructies van grote offshore platforms te bouwen. In 2016 start het schip met offshore werkzaamheden.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.