Scheepvaart Delfzijl vast door loszittend paneel windturbine

| 12 januari 2015

De scheepvaart in de haven van Delfzijl is maandagmiddag stilgelegd, nadat van een windmolen in aanbouw een paneel was losgeraakt. Het losgeraakte paneel weegt 200 tot 300 kilo en bevindt zich op een hoogte van 105 meter.

Volgens een woordvoerster van Groninger Seaports kan het paneel elk moment naar beneden komen en dat levert een gevaarlijke situatie op. Zolang het paneel nog loszit, kunnen binnenvaartschepen en zeeschepen de haven niet in of uit.

Dinsdagochtend wordt het paneel met een kraan verwijderd. Mocht het voor die tijd loswaaien dan zal de stremming eerder worden opgeheven.

schermdijk

 

Vanwege een losgeraakt paneel op een windturbine in aanbouw op de Schermdijk bij de haven in Delfzijl (op 105 meter hoogte) is sinds vanmiddag het Zeehavenkanaal naar de haven van Delfzijl gestremd.

Dat betekent dat er geen inkomend en geen uitgaand scheepvaartverkeer meer mogelijk is. Reden is dat het paneel van 200 a 300 kg elk moment omlaag kan komen en het mogelijk door de harde wind richting het Zeehavenkanaal kan waaien. Zodoende is er geen veilige doorvaart mogelijk.

De verwachting is dat morgenochtend om ongeveer 10.00 uur het paneel losgekapt kan worden vanuit een kraan. Mogelijk valt het paneel eerder en kan de stremming eerder opgeheven worden. – See more at: http://www.eemsbode.nl/nieuws/28184/scheepvaart-delfzijl-gestremd-door-loszittend-paneel-windturbine/#sthash.aLxTNZdC.dpuf

Bron: Eemsbode

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.