Siemens Gamesa verdubbelt omvang offshore rotorbladfabriek in Hull

| 12 augustus 2021
Siemens Gamesa verdubbelt offshore rotorbladproductiefaciliteit in Hull

Bron: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa kondigde deze week aan de omvang van zijn productiefaciliteit voor offshore windturbinebladen in Hull, VK, meer dan te verdubbelen. De uitbreiding vertegenwoordigt een investering van £186 miljoen en zal volgens planning in 2023 voltooid zijn.

De productiefaciliteit voor de rotorbladen van offshore windturbines werd in 2014 aangekondigd en in 2016 geopend. Sindsdien zijn er meer dan 1.500 rotorbladen geproduceerd en afgeleverd, zo meldt Siemens Gamesa.

Grootste offshore windproductiefaciliteit in het VK

Door de omvang van de bestaande faciliteit uit te breiden met 41.600 vierkante meter tot 77.600 vierkante meter, bereidt Siemens Gamesa zich voor op de productie van de volgende generatie offshore rotorbladen. De toezegging van de Britse regering om dit decennium nog eens 30 GW te installeren, drie keer de huidige geïnstalleerde capaciteit, heeft het bedrijf het vertrouwen gegeven om de productiecapaciteit te vergroten.

De faciliteit zal volgens Siemens Gamesa 200 extra directe banen toevoegen aan het reeds bestaande personeelsbestand van ongeveer 1.000 mensen.

Huidige productie blijft doorgaan

De productie van andere offshore rotorbladtypes die al in de Hull-faciliteit in de pijplijn zitten, zal doorgaan terwijl de uitbreiding wordt gebouwd. In totaal heeft Siemens Gamesa een orderportefeuille voor offshore windenergie van € 9,4 miljard. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.