Teelt van zeewier biedt kansen voor Offshore windparken

| 12 november 2014

Afgelopen week heeft de stichting Noordzeeboerderij in Texel een tweetal modules met babywieren neergelaten. Reden: onderzoeken of de teelt van zeewier bestand is tegen de ruige omstandigheden in de Noordzee.

Men is van plan om de loze ruimte tussen offshore windturbines te benutten  voor de teelt van zeewier. Zeewierteelt kan namelijk worden verwerkt tot voedingsstof maar ook tot biobrandstof.Volgens Koen van Swam van adviesbureau Schuttelaar en Partners biedt de teelt van zeewier kansen voor de Nederlandse offshore industrie.

“Het afzinken en beschermen van toekomstige zeeboerderijen vergt expertise waarover zij bij uitstek beschikken.” Als ideale locaties voor grootschalige teelt ziet hij bestaande en nog te bouwen windmolenparken op zee. “Die zijn toch al verboden terrein voor vissers en andere scheepvaart, dus daar kunnen de wieren ongestoord groeien.”

Zeewier 2

Teelt van zeewier in offshore windparken in de toekomst?

zeewier

Afzinken babyzeewier op Nederlandse bodem Noordzee

zeewier1

Bron: Cobouw

 

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore Windparken, Offshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Subsidie, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.