Topjaar Siemens door offshore windparken

| 12 november 2014

Siemens heeft een topjaar door het binnenhalen van twee mega opdrachten voor de bouw van offshore windparken ter waarde van bijna 2 miljard euro.  Dit maakte Siemens woensdag 12 november bekend.

,,Afgelopen boekjaar heeft Siemens over de volle breedte van onze activiteiten meer orders ontvangen dan we hadden verwacht”, zegt bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland in een toelichting op de resultaten.

Eerder dit jaar werd bekend dat de financiering voor de bouw van het grootste windmolenpark in de Noordzee, genaamd Gemini, rond is. Siemens, mede-eigenaar van het project, gaat onder meer de windturbines leveren. Daarnaast werd het startschot gegeven voor de bouw van Windpark Westermeerwind, het windpark in het IJsselmeer. Siemens gaat dit park bouwen en onderhouden voor een periode van 15 jaar.

In het afgelopen boekjaar, dat liep tot eind september, zag Siemens Nederland de omzet licht dalen tot 969 miljoen euro. De nettowinst vervijfvoudigde echter tot 81 miljoen euro.

Siemens-6-MW-Turbine

Bron: persbericht

 

Tags: , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Overheid, Rotorblad, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windturbines

Reacties zijn gesloten.