TÜV NORD bevoegd om windparken te certificeren

| 12 november 2019

TÜV NORD mag als een van de eerste certificeringsbureaus windparken certificeren conform de IECRE OD-502 regeling. Dit internationaal erkende schema is een aanvulling op de OD-501 welke betrekking heeft op de component en type-certificering van windturbines.

Volgens TÜV NORD is de regeling met name geschikt voor de complexe certificering van offshore windparken. Het schema maakt het mogelijk om via een gestandaardiseerde methode nauwkeurig de verschillende fases van windparken te monitoren en te evalueren, van de ontwikkeling tot en met de operationele fase.

De IECRE OD-502 is geïnitieerd door de International Electrotechnical Commission Renewable Energy (IECRE) en is dit jaar van kracht gegaan. Het vervangt het conformiteitsbeoordeling en certificeringsonderdeel van de IEC 61400 internationale standaardseries.

Voor de accreditatie hebben TÜV NORD CERT, TÜV NORD EnSys en dochteronderneming DMT nauw samengewerkt. Het internationaal opererende certificeringsbureau geeft aan dat het al interesse heeft ontvangen.

 

Tags: , , ,

Category: Windparken

Reacties zijn gesloten.