Vier windmolens en een zonneveld op de Koningspleij

| 12 juli 2017

Afgelopen maandag stemde de Arnhemse gemeenteraad in met de bouw van vier windmolens en een zonneveld op het Koningspleij. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet naar meer schone energie in Arnhem. Mark Coenders: “We kunnen niet wachten met het tegengaan van klimaatverandering en het zorgen voor schone energie. We zijn daarom trots op dit historische besluit van de Arnhemse raad.”

In het GroenLinks-verkiezingsprogramma 2014-2018 staat: “GroenLinks is voor de bouw van windmolens in de omgeving van de Pley of elders.” Met het besluit van afgelopen maandag realiseren we dat. En daar zijn we trots op. Er zijn ook zorgen over de komst van de windmolens. Dat is begrijpelijk. Coenders: “Wij vinden het belangrijk dat deze zorgen serieus worden genomen en naar ons idee heeft het college dit ook gedaan. Er is zoveel als mogelijk rekening gehouden met zoveel mogelijk omwonenden.” Om de transitie naar schone energie te maken zijn windmolens echter noodzakelijk. Uiteindelijk produceert een windmolen tachtig keer zoveel energie als er nodig is om er één te produceren. Één windmolen produceert genoeg energie voor 500 tot 1.000 huishoudens.

GroenLinks vindt het zeer goed nieuws dat we als Arnhem dit historische besluit nemen, maar we zijn er hiermee nog lang niet. We moeten nog veel doelen halen uit ons programma New Energy Made in Arnhem. En zelfs als we die allemaal halen, zijn we nog niet klaar. Klimaatverandering wacht niet op ons. En we hebben niet de luxe te wachten op nationale, Europese of internationale beweging. Als Arnhem moeten we koploper worden in schone energie. Dat kan, zeker in de stad die van oudsher zo verbonden is met energie. Coenders: “GroenLinks blijft zich inzetten om nog veel meer stappen mogelijk te maken. In het belang van onze stad, haar inwoners en zeker de generaties inwoners die nog moeten komen.”

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.