VS geeft goedkeuring voor eerste grootschalige offshore windpark

| 12 mei 2021
Vineyard Wind 1 krijgt goedkeuring

© Vineyardwind.com

Secretaris van Binnenlandse Zaken Deb Haaland en minister van Handel Gina Raimondo hebben op 11 mei 2021 de goedkeuring bekendgemaakt van de bouw en exploitatie van het eerste grote commerciële offshore windpark in de VS; Vineyard Wind 1. De goedkeuring is een belangrijke stap in de richting van het bereiken van het doel van de Biden Administration om tegen 2030 30 GW offshore wind online te brengen.

De zogenaamde ontvangen Record of Decision (ROD) is de laatste grote stap in het federale beoordelingsproces. Vineyard Wind 1 is een project van Vineyard Wind, een joint venture tussen Avangrid Renewables en Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Voor het project op 15 mijlen ten zuiden van Martha’s Vineyard wordt GE’s Haliade-X met een vermogen van 13 MW gebruikt. Dankzij de grotere turbinecapaciteit kon het project het totale aantal turbines verminderen van 108 naar 62.

“De Record of Decision van vandaag gaat niet over de start van een enkel project, maar over de lancering van een nieuwe industrie”, aldus Lars T. Pedersen, CEO van Vineyard Wind. “Het ontvangen van deze laatste belangrijke federale goedkeuring betekent dat de banen, de economische voordelen en de schone energierevolutie die gepaard gaat met het Vineyard Wind 1-project eindelijk kunnen worden gerealiseerd. Het is een lange weg geweest om op dit punt te komen, maar uiteindelijk bereiken we het einde van dit proces met een zo sterk mogelijk project.”

Sinds 2017 heeft het Vineyard Wind 1-project een ongekend en uitgebreid openbaar beoordelingsproces doorlopen dat meer dan 30.000 openbare commentaren heeft gegenereerd, waarvan meer dan 90% het project ondersteunde. Het Construction and Operations Plan (COP) werd in de loop van meer dan drie en een half jaar herzien door meer dan twee dozijn federale, staats- en lokale instanties. Bron: Vineyardwind

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.