Wind Minds tekent 15 juni een intentieovereenkomst met Korea Offshore Wind Power

| 12 juni 2016

Op woensdag 15 juni zal het Koreaanse staatsbedrijf Korea Offshore Wind Power (KOWP) een intentieovereenkomst tekenen met Wind Minds, een bedrijf van Pondera Consult uit Hengelo en Mecal uit Enschede, over samenwerking bij het ontwikkelen van een van de eerste offshore wind projecten in Korea. Het tekenen van de overeenkomst vindt plaats op Wind Minds stand tijdens de Winddagen 2016 in het WTC te Rotterdam.

Het eerste contact hiervoor is gelegd tijdens het staatsbezoek van de Koning en de Koningin aan Korea begin september 2014. Hier was ook Minister Kamp bij aanwezig. De afgelopen periode hebben we meerdere keren gesproken met vertegenwoordigers van het Staatsbedrijf en dat heeft geleid tot deze samenwerking. De algemeen directeur van de KOWP Mr. Lee zal in Rotterdam aanwezig zijn.

 

Project: Southwest Offshore Wind Project
Ontwikkeld door: Korea Offshore Wind Power (KOWP, een staatsbedrijf)
Test fase:                                   60 MW
Demonstratie project:           400 MW gerealiseerd in 2022
Totale eindomvang:              2.500 MW

 

Het project is gelegen in de Gele Zee ten zuidwesten van Seoul. De zeebodem kenmerkt zich door een dikke laag modder. Dit geeft extra uitdagingen bij het funderen en installeren van de windturbines. KOWP en Wind Minds gaan samenwerken om het offshore windproject in Korea te ontwikkelen. KOWP wil graag gebruik maken van de ervaringen van Wind Minds en de Nederlandse expertise om een van de eerste offshore projecten in Korea te ontwikkelen. Dat ligt op het vlak van projectmanagement, onderzoek, engineering en hulp bij logistieke zaken.

Wind Minds verwacht dat deze samenwerking zal leiden tot veel meer mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in onderzoek zoals ECN. Maar er lijken ook kansen te liggen voor bedrijven in de supply chain zoals Van Oord, Damen, Gusto, Huisman.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.