Windcat en Eneco gaan lange termijn charter en partnerschapsovereenkomst aan

| 12 januari 2023

Bron: Windcat

Windcat Workboats en Eneco hebben een partnerschap en een lange termijn charterovereenkomst getekend. De charter zal voorzien in het veilige vervoer van technici naar offshore windparken gedurende vijf jaar. Daarnaast kunnen de partijen samenwerken aan de decarbonisatie van Eneco’s maritieme logistiek met behulp van Windcat’s waterstof dual fuel oplossingen.

De energiezuinige Windcat 32 is het eerste schip dat voor deze charter wordt ingezet en wordt aangepast aan de behoeften van Eneco, onder meer door de installatie van een IMO Tier III-motor. Deze motor maakt gebruik van een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) dat de uitstoot van NOx drastisch vermindert. Het schip zal vanuit IJmuiden opereren en toegang bieden tot de offshore windparken van Eneco: Prinses Amalia Windpark, Luchterduinen en Hollandse Kust Noord.

In de toekomst zal het gebruik van waterstof verder worden onderzocht voor een verdere vermindering van de emissies van CTVs.

Directeur Willem van der Wel: “Met de Hydrocat 48 hebben we veel geïnvesteerd in emissiereductie door het gebruik van een dual fuel waterstofmotor, een van de redenen waarom Eneco met ons in zee wilde gaan. Windcat kijkt uit naar deze samenwerking die de decarbonisatie van Eneco’s logistiek waarborgt. We zullen blijven werken aan de ontwikkeling van de service op maat die voldoet aan de behoeften van Eneco.”

Lead Asset Manager Offshore Wind, Renzo Schildmeijer: “We zijn verheugd om onze relatie met Windcat verder te verdiepen en te versterken met dit nieuwe contract. Beide bedrijven delen veel kernwaarden en toekomstdoelen. Windcat zal een belangrijke partner zijn in het decarboniseren van onze offshore logistiek en het waarmaken van onze ambitie om in 2035 klimaatneutraal te zijn.”

Gegarandeerde uptime

Windcat biedt intern ontwikkelde schepen met een volledige ondersteuningsdienst. De engineering support teams zijn ervaren en voorbereid zodat een snelle respons gegarandeerd is. Windcat heeft een grote pool van belangrijk reserveonderdelen opgeslagen op strategische locaties, waaronder haar grootste magazijn in IJmuiden, waardoor zij zelf volledige controle heeft over de reserveonderdelen. Deze ondersteuningssystemen bevinden zich op meerdere locaties in Europa. Windcat heeft ook net een DNV management systeem certificaat verkregen, wat Windcat’s effectieve management systeem processen, inzet voor continue verbetering en ontwikkeling naar meer duurzame bedrijfsfuncties aantoont.

Toekomstig partnerschap

Het partnerschap maakt het mogelijk extra schepen in te zetten om de bestaande projecten en ook nieuwe offshore windparkprojecten waar Eneco deel van uitmaakt verder te ondersteunen. Bron: Windcat

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.