Windpark Olsterwind officieel geopend

| 12 februari 2024

Afgelopen zaterdag werd de opening van Windpark Olsterwind bij Dronten feestelijk gevierd. Het windpark maakt deel uit van het grotere Windplan Groen repowering-project in Flevoland.

Screenshot uit video Facebook post Olsterwind

Windpark Olsterwind bestaat uit acht windturbines in lijnopstelling aan de Olstertocht. De turbines zijn van het type Nordex N163/6.X , de doorontwikkeling van het Nordex Delta 4000 platform. Deze turbine heeft een ashoogte van 160 meter, een rotordiameter van 163 meter en een opgesteld vermogen van 6,8 MW. Samen produceren deze turbines straks naar verwachting ruim 160000Mwh per jaar. Windpark Olsterwind is het eerste windpark in Nederland dat dit type windturbine heeft geïnstalleerd.

De acht turbines vervangen de oorspronkelijke 10 Vestas V80 windturbines van Windpark Olster-Tocht en Noorderwind die in het gebied stonden. Deze zijn allemaal in 2021 verwijderd. In april 2023 werd de eerste nieuwe windturbine geplaatst en in juli de laatste. In oktober dat jaar zijn alle windturbines in bedrijf genomen.

Windpark Olsterwind is opgezet door de omwonende agrariërs en staat op eigen land en wordt in eigen beheer geëxploiteerd. Zie ook de Video Olsterwind. Bron: Olsterwind

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.