RWE / Essent strijden om grondposities in Groningen

| 13 april 2016

RWE / Essent voeren in de Emmapolder bij Uithuizen (Groningen) een strijd om de grondposities voor de realisatie van nieuwe windturbines vlakbij de Waddenzee. De eigenaren van de grond hebben echter andere plannen voor de percelen en willen niet 1,2, 3 hun grond verkopen aan de twee energiereuzen. Reden voor RWE / Essent om naar de rechter te gaan.

Probleem is volgens RWE/Essent dat tussen de huidige en de geplande windparken van de twee energieconcerns te weinig ruimte zit. Als de landbouwers hun zin krijgen, zouden windturbines van Nuon straks behoorlijk wat wind kunnen afvangen van de molens die RWE/Essent in de toekomst op de Waddenzeedijk wil plaatsen.

De grondeigenaren bevestigen dat  RWE/Essent er alles aan gelegen is te voorkomen dat zij zaken doen met Nuon. Ze vinden het onvoorstelbaar dat het concern hen de duimschroeven aandraait. De boeren hangt een stevige schadeclaim boven het hoofd als ze toch in zee gaan met Nuon.

Over de hoogte van de claim is officieel nog niets bekend. Naar verluidt zijn er boeren die financieel in problemen komen als ze voet bij stuk houden en bij een rechtszaak de boot in gaan. Woordvoerster Mirjam Davidson van RWE/Essent treedt niet in detail over de schadeclaim.

Bron: RTV Noord

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.