Ampelmann lanceert elektrische versie van A-type loopbrug

| 13 juli 2021

Ampelmann lanceert elektrische variant van A-type systeemAmpelmann kondigde vorige week de lancering aan van een elektrische versie van zijn kenmerkende A-type loopbrug. Het systeem is nu volledig operationeel na uitgebreide offshore tests op het schip de Horizon Star in Eneco’s Prinses Amaliawindpark.

De nieuwste versie van het A-type systeem, gebaseerd op de technologie en de decennialange staat van dienst van het vlaggenschip, heeft zijn traditionele hydraulische aandrijflijn vervangen door een elektrische regeneratieve aandrijving.

Schoner, lichter, kleiner dekoppervlak en snelle mobilisatie

Deze verschuiving in technologie draagt niet alleen bij aan milieuvriendelijker operaties, maar maakt het systeem ook aanzienlijk lichter, neemt minder dekoppervlak in en is nog sneller mobiliseerbaar, aldus Ampelmann. Het gewicht wordt met 40% verminderd en het energieverbruik met 80%, waardoor de milieu-impact van het systeem afneemt zonder afbreuk te doen aan de werkbaarheidsspecificaties.

“Met de implementatie van elektrische aandrijvingen werden grote zware componenten van het hydraulische systeem, waaronder de 20ft power pack container, overbodig”, zegt Diederick Nierstrasz, Business Developer bij Ampelmann. “Klanten kunnen dezelfde toepassingen verwachten als het niet-elektrische A-type systeem, met een nog hogere betrouwbaarheid en gebruiksgemak.”

Daarnaast legt Nierstrasz uit dat de elektrische aandrijvingen de nauwkeurigheid en responstijd van het A-type hebben verbeterd, terwijl ze ook het lawaai en de trillingen elimineren die het hydraulisch aangedreven systeem voorheen produceerde.

“Bij Ampelmann zetten we ons in om onze industrie naar een duurzamere toekomst te leiden,” zegt CEO Jan van der Tempel. “De succesvolle upgrade van het A-type naar een elektrisch systeem brengt ons direct in de richting van dat doel. Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf nu we blijven werken aan nieuwe duurzame innovaties.”

Samenwerking met Damen

Het S-type, een nieuw ontworpen systeem gebaseerd op de technologie van het elektrische A-type, zal in het derde kwartaal worden ingezet op de nieuwe 7011 Fast Crew Supplier van Damen. Het combineert een hoge doorvoersnelheid met een hoge werkbaarheid voor de transfer van mensen. Het nieuwe schip is ontworpen voor een vaarsnelheid van 40 knopen, gecombineerd met een veilige transfer van mensen in zeetoestanden tot 3m Hs in DP-mode. Bron: Ampelmann

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.