Ampyx Power stelt Bernard van Hemert aan als projectmanager

| 13 oktober 2016

Ampyx Power stelde Bernard van Hemert (1961) per 1 oktober aan als projectmanager. Hij zal verantwoordelijk zijn voor het onderzoek naar de offshore toepassing van PowerPlanes en voor de realisatie van het commerciële toestel AP4.

Bernard is gespecialiseerd in offshore windenergie en was de laatste 10 jaar betrokken bij de bouw van grote windparken op de Noordzee, waaronder Gemini, Belwind en Prinses Amalia. Ampyx Power ontwikkelt een volgende generatie windenergie technologie met een autonoom vliegend toestel aan een kabel, de PowerPlane.

Bernard zal vanuit Ampyx Power het onderzoek aansturen dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de onderzoeksinstituten ECN en Marin en het in offshore constructies gespecialiseerde bedrijf Mocean. Doel van het onderzoek is vast te stellen hoe de PowerPlane optimaal kan worden ingezet op volle zee. Het Topconsortium Kennis en Innovatie Wind op Zee maakt dit onderzoek mogelijk met een subsidie van € 450.000,–. Het onderzoek gaat binnenkort van start en heeft een looptijd van anderhalf jaar.

Naast dit onderzoek zal Bernard zich richten op het projectmanagement van het commerciële prototype PowerPlane (AP4), de opvolger van het prototype (AP3), dat nu wordt gebouwd.Bernard blijft na zijn aanstelling bij Ampyx Power als technisch projectmanager betrokken bij de afronding van het offshore windpark Gemini.

Wolbert Allaart, Algemeen Directeur Ampyx Power: “Met Bernard van Hemert halen we de expertise in huis waarmee we onze offshore ambities volgens planning kunnen waarmaken. Mede onder zijn verantwoordelijkheid zijn de 150 windturbines van het Gemini Windpark binnen de geplande tijd en binnen het budget geplaatst. Wij kijken uit naar zijn komst, vanwege zijn indrukwekkende track record en zijn enthousiasme voor onze technologie en ons bedrijf.”

Ampyx Power is in 2009 opgericht vanuit de TU Delft als ontwikkelaar van een volgende generatie windenergie technologie met een autonoom vliegend toestel aan een kabel. Het systeem wekt goedkoop en veilig stroom op en heeft een geringe impact op de omgeving. Het Ampyx Power team bestaat uit bijna 40 medewerkers met meer dan 15 verschillende nationaliteiten die werken vanuit Nederland en Australië. In 2020 wordt het eerste commerciële systeem geïntroduceerd.

Het project dat wordt mogelijk gemaakt door het Topconsortium Kennis en Innovatie Wind op Zee wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

ampyx-power-alternatief-windenergie-op-zee

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.