Ballast Nedam rondt onderwater kabellegactiviteiten voor Windplanblauw af

| 13 juni 2023

Aannemer Ballast Nedam heeft de kabelinstallatie op het IJsselmeer voor het windproject Windplanblauw afgerond.

De activiteiten begonnen in maart. In totaal legde Ballast Nedam 29 kilometer aan onderwaterkabels aan. Het gaat om 24 kabels: 5 koperen exemplaren die naar land gaan en 19 aluminium kabels die de turbines onderling verbinden (interarray).

Ballast Nedam is binnen het project verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen we de nieuwe turbinefundaties, het leggen van de parkbekabeling en de aansluiting met het onderstation.

Het project is nu klaar voor het aansluiten van de kabels. De installatie van de windturbines is vorige maand al begonnen. In totaal worden er 24 windturbines van het type GE Cypress 5,5 MW in het IJsselmeer geïnstalleerd.

Windplanblauw

Windplanblauw wordt ontwikkeld door Vattenfall en SwifterwinT. Het betreft een repowering project waarbij 74 oude windturbines worden vervangen door 61 nieuwe en krachtigere windturbines die op termijn genoeg stroom moeten opwekken om ruim 1 miljoen Nederlanders van elektriciteit te voorzien. Dit komt ongeveer overeen met het elektriciteitsverbruik van 450.000 huishoudens op jaarbasis. Van de 61 windturbines komen er 24 buitendijks in het IJsselmeer en 37 op het land. Bron: Windplanblauw

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.