BLIX opent kantoor in Seoul, Zuid-Korea

| 13 april 2021
BLIX opent nieuw kantoor in Seoul, Zuid-Korea

Albert van der Hem, Roeland Steenhuis, Mike An en Charlie An. Bron: BLIX

BLIX Consultancy (BLIX) heeft een kantoor geopend in Seoul, Zuid-Korea. Vanuit dit nieuwe kantoor ondersteunt het in Nederland gevestigde adviesbureau de groeiende lokale offshore markt. Het is het tweede filiaal voor BLIX in de Azië-Pacific regio.

Offshore wind komt in Zuid-Korea in een stroomversnelling, met name sinds de nationale regering in juli 2020 de New Green Deal aankondigde. Kort daarna werd het Offshore Wind Collaboration Plan gelanceerd, met als doel 12 GW offshore wind capaciteit tegen 2030 te bereiken.

BLIX Korea

Het nieuwe kantoor zal deze groeiende industrie ondersteunen. BLIX Korea wordt geleid door Mike Cholmin An en Charlie Cheowoo An. Naast het optreden als lokale vertegenwoordigers van BLIX, zullen deze nieuwe directeuren de klanten en partners van BLIX in Korea ondersteunen met consultancydiensten op senior niveau. Vorig jaar heeft BLIX zijn eerste Zuid-Koreaanse project verworven voor een niet nader genoemde klant. Daarnaast dingt het bedrijf mee met nog veel meer projecten.

Volgens Charlie Cheowoo An is het komende decennium belangrijker dan ooit, vooral voor de offshore windsector. Korea heeft veel bouwervaring en een sterk concurrentievoordeel bij complexe infrastructuurprojecten en kan een grote rol spelen in offshore wind.

Mike Cholmin An voegt toe dat juist nu met de offshore windparken die volgen uit het Green New Deal-beleid, goede projectmanagent belangrijk is. BLIX kan dit met haar ervaring en deskundigheid bieden.

Directeuren Roeland Steenhuis en Albert van der Hem: “We werken sinds 2019 samen met Charlie en Mike en zijn onder de indruk van hun kennis van de offshore windmarkt in Zuid-Korea en de lokale toeleveringsketen. We zijn erg blij dat we deze samenwerking nu kunnen intensiveren en kijken ernaar uit om met hen samen te werken om ons bedrijf in Korea uit te breiden.​

Taiwan

Het kantoor is het tweede in de regio Azië-Pacific. In 2020 opende BLIX een nieuw kantoor in Taiwan, waar het bedrijf sinds 2018 gewerkt heeft aan Contract en Balance-of-Plant (BOP) -beheer en aanvullende diensten namens Northland Power voor het 1044 MW Hai Long offshore windparkproject voor de kust van Taiwan.

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.