COP/CIP willen met 2GW drijvend offshore windproject Portugese markt betreden

| 13 februari 2023

Copenhagen Offshore Partners (COP), ontwikkelaar van offshore windenergie wereldwijd, heeft een nieuw kantoor geopend in Porto, Portugal.

Het nieuwe kantoor zal de ambities van COP ondersteunen om offshore wind in Portugal te ontsluiten, inclusief vroege marktbeoordeling en ontwikkelingsactiviteiten voor het voorgestelde Nortada drijvende offshore windproject voor de kust van Figueira da Foz.

Dit project met 2 GW vermogen zou het eerste grootschalige offshore windpark in het land kunnen worden en een grote bijdrage leveren aan de 10 GW offshore winddoelstelling van Portugal tegen 2030. Op dit moment heeft Portugal 1 drijvende offshore windproject in bedrijf: het 25 MW WindFloat Atlantic.

COP ontwikkelt offshore windprojecten exclusief voor Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), de Deense fondsbeheerder van greenfieldinvesteringen in hernieuwbare energie. CIP heeft bekendgemaakt dat het ongeveer EUR 8 biljoen wil investeren in het drijvende project in Portugal.

COP ontwikkelt momenteel een wereldwijde offshore windportfolio van 50 GW, waarvan meer dan 40 procent bestaat uit drijvende projecten. Met het nieuwe kantoor in Porto breidt COP zijn aanwezigheid in Europa verder uit. De groep opende vorig jaar kantoren in Hamburg, Duitsland, en Frankrijk. Bron: COP

Tags: , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.