CORROSION en Bluestream lanceren methode voor installatie van ICCP-anoden op afstand

| 13 juni 2023

Anticorrosie-specialist CORROSION en Bluestream lanceren deze week op het Global Offshore Wind event in Londen officieel de ‘ICCP-SAM’ methode, voor het op afstand installeren van ICCP-anoden op monopile funderingen voor offshore windparken.

De ICCP-SAM (Subsea Assembly Method) kan worden toegepast op monopile funderingen in alle maten, overal op de fundering en zelfs in de ruwste zee-omstandigheden. De oplossing is uiterst compact en kan met minimale middelen worden vervoerd en ingezet vanaf de bovenkant van de monopile.

De ICCP-SAM wordt op afstand bediend en manoeuvreert de anode onder water in het daarvoor bestemde gat in de fundering. De anode wordt vervolgens met dezelfde tool aan de fundering bevestigd. Een van de grootste voordelen is dat een anode op dezelfde manier kan worden vervangen tijdens de hele levensduur van de fundering. Nog belangrijker is dat er geen duikwerkzaamheden nodig zijn.

Kostenbesparende methode

De installatiemethode moet leiden tot grote besparingen in tijd en geld. In tegenstelling tot traditionele methoden die grotere installatieschepen en een aanzienlijke hoeveelheid secundair staal of een kwetsbare CPS-constructie vereisen, heeft deze nieuwe installatiemethode slechts enkele ontwerpeisen en geen grote toevoerschepen nodig. Een ander groot voordeel is dat elk type monopile nu op een milieuvriendelijke manier beschermd kan worden tijdens zijn hele levensduur. Van het moment van installatie tot ontmanteling. CORROSION en Bluestream werkten bij dit project nauw samen om een kostenbesparing te realiseren tijdens de installatie- en O&M-fase. Bron: CORROSION

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.