Deloitte neemt groene energie af via Groendus energiemarktplaats

| 13 januari 2022
Deloitte en Groendus brengen energiesysteem van de toekomst in praktijk

Bron: Groendus

Adviesbureau Deloitte gaat voor drie van haar Nederlandse vestigingen stroom afnemen bij verschillende duurzame producenten van zon- en windenergie. Het bedrijf doet dit via het Energiemarktplaats platform van Groendus.

Het betreft de vestigingen in Eindhoven en Utrecht en Deloitte’s datacentrum in Amsterdam.

Energiemarktplaats

Groendus ontwikkelde de Energiemarktplaats voor zakelijk Nederland om vraag en aanbod van groene stroom op basis van uurlijkse gelijktijdigheid te koppelen, zonder tussenkomst van traditionele energieleveranciers. Via het in maart 2021 gelanceerde online handelsplatform koppelt Groendus Deloitte aan duurzame energieproducenten op basis van het verbruik van deze vestigingen.

Deloitte bereikt zo naar verwachting 70% gelijktijdigheid door een mix in aanbod van zonne- en windenergie. Dit betekent dat dit aandeel van de stroom wordt verbruikt op de momenten dat deze ook daadwerkelijk wordt opgewekt.

De Energiemarktplaats biedt Deloitte daarbij een duidelijk beeld van deze verhouding tussen verbruik en opwek. Met dit inzicht kijken de partijen samen welke aanpassingen in energieverbruik de uurlijkse matching verder verhogen.

“We zijn trots dat we Deloitte mogen verwelkomen als deelnemer op onze Energiemarktplaats. Dit gaat veel verder dan het inkopen op basis van garanties van oorsprong om tot een CO2 neutrale bedrijfsvoering te komen. Met de focus op gelijktijdigheid bouwt Deloitte mee aan een écht duurzaam energiesysteem.”-René Raaijmakers, CEO Groendus

Eigen adviezen in de praktijk brengen

Deloitte adviseert veel bedrijven over verduurzaming en het verkleinen van de CO2 voetafdruk. Door toetreding tot de Energiemarktplaats brengen zij hun eigen adviezen over peer-to-peer energielevering in de praktijk.

In toenemende mate adviseren we onze klanten over hun verduurzamingsstrategie en het verkleinen van hun CO2 footprint. Graag nemen we hierin dan ook zélf het voortouw. Daarom treden we nu toe tot de Energiemarktplaats waar we peer-to-peer stroom afnemen bij duurzame producenten in Nederland.” -Eric Vennix, Partner Deloitte

Daarnaast verkennen Deloitte en Groendus hoe ze bedrijven samen kunnen inspireren en faciliteren in de energietransitie. Bron: Groendus

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.