Droom: ieder gezin een stukje eigen windpark

| 13 mei 2013

In verband met de inhuldiging van de nieuwe koning kregen burgers van Nederland de kans om de meest verrassende, inspirerende dromen te schrijven voor het Droomboek welke in september aan Koning Willem-Alexander wordt aangeboden. Dit droomboek is te lezen op internet. Een opvallende was deze:

Mijn droom is dat elke burger, of gezin, de kans krijgt zelf een stukje windpark te kopen, voor eigen gebruik. Ondernemers bouwen al windparken, maar die zijn voor hun eigen wist. Gemeenten keuren nu het bestemmingsplan goed, voor die ondernemer. Mijn droom is dat gemeenten voortaan zeggen, “minstens 20% van dat windpark moet in stukjes aan onze inwoners verkocht worden, dan keuren we het goed.” De windpark bouwer verdient dan niet aan de duurzame stroom en subsidie, maar aan de verkoop van stukjes windpark. Een gezin dat een eigen stukje windpark koopt voor bijv 2000 EUR, krijgt daarvoor een stukje van ca 1500 W opwek vermogen. Gemiddeld zal dat ca 3000 tot 4000 kWh per jaar opleveren. In de regen en de wind.Zelf stroom opwekken behoedt een gezin tegen de stormen op de energiemarkt.

Lees hier de gehele droom.

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Rotorblad, Subsidie, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.