DE – EnBW sluit Corporate Power Purchase Agreement met luchthaven Frankfurt

| 13 december 2021
EnBW sluit Corporate Power Purchase Agreement met luchthaven Frankfurt

Bron: EnBW

Het Duitse energiebedrijf EnBW heeft met Fraport AG, de exploitatiemaatschappij van de luchthaven in Frankfurt, een Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) afgesloten over de opbrengst van 85 MW offshore windenergievermogen van het geplande offshore windpark He Dreiht in de Noordzee.

Fraport AG wil dat de luchthaven vanaf 2045 geen CO2 meer uitstoot. De afgesloten Corporate Power Purchase Agreement (CPPA) speelt voor de realisatie van deze doelstelling een markante rol. Een Power Purchase Agreement met de toevoeging ‘Corporate’ betekent dat een onderneming de stroom direct koopt van de producent zonder tussenkomst van een energiebedrijf. De duurzame windstroom zal o.a. worden gebruikt voor drie terminals, de verlichting van het 25 km2 grote bedrijfsterrein, vier start- en landingsbanen en de groeiende vloot van elektrische rijtuigen.

He Dreiht offshore windpark

EnBW heeft in april 2017 de tender voor de ontwikkelrechten van He Dreiht gewonnen met een aanbieding zonder beroep te doen op de opbrengstsubsidie van het Duitse Erneuerbare Energien Gesetz (EEG). De 60 km2 grote locatie van He Dreiht ligt in de Duitse Noordzee ca. 104 km ten westen van het eiland Helgoland en ca. 85 km ten noorden van het eiland Borkum. De waterdiepte is tussen 37 en 43 m.

Gepland zijn 60 windturbines met 15 MW vermogen, in totaal 900 MW. EnBW heeft de intentie om Vestas als voorkeursleverancier te kiezen met de kort geleden aangekondigde offshore windturbine V236 – 15 MW (236 m rotordiameter, 15 MW vermogen). Daarover zal op korte termijn een overeenkomst met Vestas worden gesloten.

EnWB is van plan om in 2023 de definitieve investeringsbeslissing nemen. Het windpark zal 2025/2026 operationeel zijn. De looptijd van de CPPA is 15 jaar vanaf medio 2026. Bron: EnBW

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.