Eneco opent Windpark Nieuwe Waterweg

| 13 juni 2019

Vandaag, 13 juni, opende Eneco Windpark Nieuwe Waterweg in Rotterdam aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg en de rivier Het Scheur. Dit gebeurde in aanwezigheid van Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie van de gemeente Rotterdam.

Het windpark is een project van Eneco en bestaat uit zes windturbines van Vestas, type V112, met elk een vermogen van 3,45 MW. De zes windturbines leveren genoeg groene stroom om alle huishoudens van de nabijgelegen plaatsen Maassluis, Hoek van Holland en Maasdijk te kunnen voorzien.

De bouw van het park nam ongeveer 7 maanden in beslag. Het is het derde windpark dat Eneco in korte tijd realiseert in de regio Rijnmond. Eerder bouwde het samen met Vattenfall Windpark Slufterdam. Binnenkort wordt het windmolenpark Hogezandsepolder in de Hoeksche Waard opgeleverd. Samen kunnen zij meer dan 100.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Het windpark is tevens een van de eerste windparken dat gerealiseerd wordt als onderdeel van het Convenant Realisatie Windenergie Stadsregio Rotterdam. Dit convenant werd in 2012 gesloten door 15 gemeenten, de Stadsregio Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Natuur- en milieufederatie Zuid-Holland en de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) met als doel om de regionale CO2-uitstoot fors terug te brengen. Rotterdam wil binnen tien jaar tijd de CO2-uitstoot halveren.

WindOpbrengst
Vandaag begint ook de voorinschrijving van Eneco’s product WindOpbrengst waarbij omwonenden vanaf 50 euro kunnen investeren in het windpark. Eneco garandeert hierbij jaarlijks een vast rendement van 5 procent. Inwoners van Maassluis, Maasdijk en Hoek van Holland krijgen voorrang. Afbeelding: Wethouder Arno Bonte (links) en Cees de Haan (Eneco). Bron: Eneco

 

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.