EWT DW61 windturbine beschikbaar voor de Nederlandse markt

| 13 oktober 2016

EWT, een windturbinefabrikant in Nederland, lanceert de DW61 windturbine. Met een rotordiameter van 61 meter en tiphoogte tot 100 meter produceert deze 900KW DIRECTWIND windturbine meer elektriciteit dan elke andere windturbine in de vermogenscategorie tot 1 megawatt. De DW61 is daarmee dé windturbine voor het opwekken van (groene) energie daar waar het wordt geconsumeerd, zogenaamde decentrale opwekking.

Het Energieakkoord, de overeenkomst uit 2013 tussen de overheid en maatschappelijke organisaties over duurzame energie, heeft als doelstelling om in 2020 6000 megawatt vermogen aan wind op land gerealiseerd te hebben. Het bereiken van die doelstelling staat onder druk. Eén derde van het huidige totale opgestelde wind op land vermogen in Nederland, 1300 megawatt, bestaat uit kleinschalige decentrale windprojecten die voor 2020 het einde van hun levensduur zullen bereiken en waarvan het waarschijnlijk is dat deze buiten gebruik zullen worden genomen.

Vervanging van oude windturbines met een DW61 brengt de Nederlandse wind op land doelstellingen weer binnen bereik. Een goed voorbeeld van de mogelijkheden van decentrale opwekking is te vinden in Groot-Brittannië waar EWT sinds 2010 meer dan 300 DIRECTWIND windturbines heeft geïnstalleerd.

Voorts is in september 2016 is heer Maurits van Oranje door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van EWT. Maurits beschikt over een sterk internationaal netwerk en heeft in verschillende leidinggevende functies ruime kennis en ervaring opgebouwd met een sterke focus op ontwikkeling, innovatie en duurzaamheid. Momenteel is Maurits werkzaam als Managing Director van S2NRG B.V.

Mark Jones, CEO van EWT: “de DW61 toont onze innovatiekracht en onze focus op de belangen van onze klanten door een kostenefficiënte opwekking van decentrale groene energie. Het zijn deze factoren waardoor EWT is uitgegroeid tot een toonaangevende internationale speler in decentrale energieopwekking en die een doorslaggevende rol zullen spelen bij het verwezenlijken van onze verdere ambities. De benoeming van Maurits als lid van de Raad van Commissarissen van EWT sluit hier goed bij aan. Gezien zijn brede kennis en ruime internationaal georiënteerde ervaring, kan Maurits een waardevolle bijdrage leveren in de realisatie van de groeistrategie van EWT, zowel binnen als buiten Nederland”

EWT is de grootste windturbinefabrikant van Nederland. EWT opereert wereldwijd en heeft haar hoofdkantoor en assemblagefabriek in Amersfoort. Sinds de oprichting in 2004 ontwikkelt en produceert EWT middelgrote turbines met een vermogen van maximaal 900kW voor toepassing op land. EWT is wereldwijd één van de toonaangevende spelers in het segment van windturbines kleiner dan 1MW en streeft er met moderne technieken en innovatie van haar producten naar om zoveel mogelijk energie op te wekken uit decentrale en kleinschalige windprojecten. EWT ontving op 4 april 2016 een New Energy Pioneers award van Bloomberg New Energy Finance voor innovatieve bedrijven op het gebied van duurzame energie.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.