Fred. Olsen Renewables sluit overeenkomsten met KLP, MEAG en Keppel voor belang in onshore windprojecten

| 13 juli 2022

Fred. Olsen Renewables sluit overeenkomsten met KLP, MEAG en Keppel voor belang in onshore windprojectenKeppel Corporation Limited en Keppel Infrastructure Fund Management Pte Ltd (KIFM) gaan samen met Kommunal Landspensjonskasse (KLP) het grootste Noorse pensioenfonds, en MEAG MUNICH ERGO Asset Management GmbH (MEAG), de vermogensbeheerder van de Munich Re Group. een investeringsinstrument opzetten dat 49% zal verwerven van een portefeuille van bestaande en geplande onshore windenergieactiva in Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk naast Fred. Olsen Renewables.

Het is de bedoeling dat elk €160 miljoen toezeggen voor een belang van 33,33% in de special purpose investeringsinstrument (FundCo). Gezamenlijk zullen zij investeren in 49% van een portefeuille van bestaande en in de pijplijn zittende onshore windenergieactiva in Noorwegen (Lista), Zweden (Fäbodliden en Högaliden) en het Verenigd Koninkrijk. Fred. Olsen Renewables AS (FORAS), een toonaangevende ontwikkelaar, exploitant en eigenaar van activa op het gebied van hernieuwbare energie, zal het resterende belang van 51% in de projecten aanhouden.

FundCo zal aanvankelijk mede-investeren in 49% van drie operationele windparken in Zweden en Noorwegen met een gecombineerde opwekkingscapaciteit van 258 MW. FundCo zal voorts gedurende vijf jaar het exclusieve recht en de verplichting hebben om mede te investeren in 49% van alle in aanmerking komende pijplijn van FORAS van onshore windenergieactiva (1,3 GW) in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, zodra de definitieve investeringsbeslissing is genomen, tot een totale kapitaaltoezegging van €480 miljoen.

De transactie markeert de uitbreiding van Keppel Corporation in de windenergiesector en draagt bij aan Keppel’s Vision 2030-plannen om de portefeuille van duurzame energieactiva van de Groep uit te breiden. De voorgestelde mede-investering in de initiële portefeuille zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2012 zijn afgerond. Bron: Keppel

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.