Fugro gaat geotechnisch onderzoek doen voor Hollandse Kust (noord)

| 13 augustus 2020

Atlantis Dweller © Fugro

Fugro gaat geotechnisch onderzoeksdiensten leveren voor het offshore windpark Hollandse Kust (noord). Het veldwerk begint deze maand en zal naar verwachting eind september zijn afgerond.

Fugro kreeg de opdracht van het consortium CrossWind, een joint venture tussen Shell Nederland en Eneco, dat onlangs de aanbesteding voor het offshore windpark Hollandse Kust (noord) heeft gewonnen.

De onderzoeksdiensten op locatie omvatten een survey naar het opruimen van niet-ontploft oorlogsmateriaal (UXO), daarbij gebruik makend van het schip Atlantis Dweller, gevolgd door een sonderingsonderzoek (seabed cone penetration test (CPT)).

Voor het CPT-onderzoek zal Fugro het zeebodem SEACALF® Mk V DeepDrive CPT-systeem mobiliseren, dat gegevens verzamelt over de volledige funderingsdiepte van windturbines. Het veldwerk begint deze maand en is naar verwachting eind september afgerond.

Het consortium CrossWind is van plan om Hollandse Kust (noord) in 2023 operationeel te hebben. Het windpark zal met een geïnstalleerd vermogen van 759 MW minimaal 3,3 TWh per jaar gaan opwekken. Het windpark komt 18,5 km uit de Nederlandse kust bij Egmond aan Zee.

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.