Iberdrola kondigt 6 GW aan nieuwe offshore windprojecten aan in Taiwan

| 13 september 2021
Iberdrola kondigt 6 GW aan nieuwe offshore wind projecten aan in Taiwan

Ignacio Galán, Iberdrola chairman, Bron: Iberdrola

Iberdrola bouwt zijn aanwezigheid in de regio Azië-Stille Oceaan verder uit. Het Spaanse energiebedrijf gaat drie nieuwe offshore windprojecten ontwikkelen in Taiwan. De projecten hebben een potentiële capaciteit van ongeveer 6 gigawatt (GW).

De drie projecten liggen in de provinciale wateren van Taichung, Changhua en Penghu aan de westkust van Taiwan. De projecten krijgen de namen Da-Chung Bu Offshore Wind, Guo-Feng Offshore Wind en Ju-Dao Offshore Wind. De waterdiepten zijn geschikt voor zowel vaste bodem- als drijvende offshore windtechnologie.

Iberdrola is al meer dan een jaar bezig met de ontwikkelingen van de drie projecten. Het bedrijf heeft hiervoor samen met lokale consultants gewerkt. De werkzaamheden zullen nu worden voortgezet en uitgebreid.

David Rowland, Iberdrola’s Global Offshore Wind Development Director: “Op basis van de gedetailleerde studies die we al hebben afgerond en de kennis die we hebben opgebouwd over de mogelijkheden van de toeleveringsketen in Taiwan, zijn we enthousiast over het potentieel van deze nieuwe projecten.”

Bij de ontwikkeling van de projecten in Taiwan zal Iberdrola samenwerken met de plaatselijke toeleveringsketen en arbeidskrachten om een duurzame offshore windenergie industrie op lange termijn te bevorderen, aldus Iberdrola. Het bedrijf is van plan om zowel vaste als drijvende mogelijkheden in het land te evalueren. De onderneming zal in Taipei een projectbureau oprichten.

Taiwan heeft als doelstelling om tegen 2031 9 GW aan extra offshore windvermogen te installeren, en 15 GW tegen 2035. De regering is momenteel bezig met het afronden van een reeks beleidsmaatregelen. De drie ontwikkelingsprojecten van Iberdrola zijn klaar om deel te nemen aan de komende veilingrondes. Bron: Iberdrola

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.