Inwoners van Voorne-Putten kunnen mee-investeren in Windproject Noordzeeboulevard

| 13 september 2023

Bron: VPE

De initiatiefnemers van Windproject Noordzeeboulevard, lokale coöperatie Voorne-Putten Energie en duurzaam energiebedrijf Pure Energie, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de coöperatie voor 50 procent eigenaar wordt van de twee beoogde windturbines.

Al sinds begin 2022 werken beide partijen in goede harmonie samen aan de ontwikkeling van twee moderne windturbines langs de Noordzeeboulevard ten westen van de Brielse Gatdam in de gemeente Voorne aan Zee, maar nu is de samenwerking – op volledig gelijkwaardige basis – dus officieel. Dit betekent dat 50 procent van het beoogde windproject in lokale handen komt.

Gelijkwaardige samenwerking

Coöperatie Voorne-Putten Energie en Pure Energie werken samen op volledig gelijkwaardige basis. Dat betekent dat beide partijen samen de beslissingen maken in het project, dezelfde inzet leveren en gelijke investeringen doen. Hierdoor worden ook de toekomstige inkomsten gelijkwaardig verdeeld en profiteert de omgeving financieel van de komst van de beoogde windturbines.

Bewoners kunnen investeren

Door lid te worden van de coöperatie kunnen inwoners van Voorne-Putten mee-investeren in het windproject en er mede-eigenaar van worden. Leden kunnen financieel participeren door te investeren in het windproject en hierop rendement te ontvangen. Elk lid is gelijkwaardig en heeft een stem tijdens de ledenvergadering, waarmee de koers van de energiecoöperatie wordt bepaald. Een deel van de opbrengst van het windproject kan bijvoorbeeld worden besteed aan het lanceren van nieuwe duurzame projecten van VPE, om zo de ambitie om Voorne-Putten te verduurzamen waar te maken.

Krachten bundelen

Pure Energie zoekt altijd de samenwerking met de omgeving tijdens de ontwikkeling van een duurzaam energieproject. Sinds 2015 werkt Pure Energie al samen met energiecoöperaties en gelooft het bedrijf in een sterke samenwerking met de omgeving. Door de lokale kennis van Voorne-Putten Energie te combineren met de ervaring van Pure Energie in windprojecten, wordt er een zorgvuldig plan voor Windproject Noordzeeboulevard gemaakt. Een lokale energiecoöperatie heeft immers een hechtere band met de omgeving. Ook voldoet Windproject Noordzeeboulevard hiermee aan het streven naar 50 procent lokaal eigendom conform het landelijke Klimaatakkoord.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.