Kabellegschip voor offshore wind in Japan krijgt Huisman offshore kranen

| 13 maart 2024

De Noorse ontwerper en scheepsbouwer VARD heeft Huisman de opdracht gegund voor de levering van twee offshore kranen, bestemd voor integratie in het nieuwste kabelleg- en constructieschip van het Japanse offshore constructiebedrijf Toyo Construction Co. Ltd.

Toyo Construction zal dit schip verwelkomen als de nieuwste aanwinst voor zijn vloot, speciaal ontworpen voor de florerende Japanse offshore windindustrie. Het op maat gemaakte VARD 9 15 ontwerp markeert een mijlpaal in het uitbreiden van Toyo’s kabelleg- en fundatie installatiecapaciteiten in de Japanse offshore windsector.

De order voor Huisman omvat een volledig elektrische 250mt Hybrid Boom Subsea Kraan en een 100mt Knuckle Boom Kraan.

Hybrid Boom Kraan

De Huisman Hybrid Boom Kraan heeft een volledig elektrisch aangedreven lier voor tractie en opslag, dat zorgt voor een veilige opslag van subsea kabels met een grote diameter en een aanzienlijke vermindering in het stroomverbruik. De kraan is uitgerust met hydraulische actieve en passieve deiningscompensatie, waardoor het mogelijk is om lasten nauwkeurig door de splash zone te laten zakken en nauwkeurig op de zeebodem te laten landen. De mogelijkheid om de giek te verlagen, zorgt voor een verbeterde werkbaarheid, waardoor bewegingen tijdens offshore hijsoperaties aanzienlijk worden verminderd.

De kraan is ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen en voorkeuren van Toyo Construction Co. Ltd., en zal worden gecertificeerd volgens de regelgeving van ClassNK.

De 250mt Hybrid Boom Kraan is een bewezen Subsea Kraan concept dat de hoge hijshoogte van een conventionele lattice-type boom kraan combineert met de operationele voordelen van een Knuckle Boom Kraan.

Knuckle Boom Kraan

De 100mt Huisman Knuckle Boom Kraan, onderdeel van de recent gelanceerde serie Subsea Kranen voor offshore constructieschepen, is een compacte maar krachtige kraan met subsea-classificatie. Deze kraan met actieve deiningscompensatie is ontworpen om te assisteren bij subsea werk en efficiënt lading te hanteren over het dek.

Beide kranen zullen worden gebouwd in de state-of-the-art productiefaciliteit van Huisman in Zhangzhou, China. Bron: Huisman

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.