Kloosterboer & Delta nemen 1e windturbine in gebruik

| 13 mei 2014

Sinds 2014 wekt Kloosterboer & Delta (Zeeuwse bedrijven) zelf groene energie op op het bedrijventerrein van Kloosterboer in Vlissingen Oost. De realisatie heeft 1 jaar geduurd en de turbine wekt 14% van het jaarlijkse verbruik van Kloosterboer Vlissingen op.

Kloosterboer heeft als doelstelling om de CO2 uitstoot binnen 5 jaar te reduceren met 20%. Delta is actief in windenergie en ambieert groei hierin. Tevens het bedrijf inmiddels ruime ervaring in het bouwen van windturbines en vindt het belangrijk om de klant zo breed mogelijk te bedienen. Een samenwerking lag voor de hand.

De opgewekte stroom gaat Kloosterboer via het netwerk gebruiken voor het voeden van de koelinstallaties t.b.v. de koel- en vrieshuizen. De windturbine produceert circa 4000 Megawattuur per jaar. Dit staat gelijk aan een verbruik van ongeveer 1250 huishoudens . Er wordt op jaarbasis circa 2320 ton CO2-reductie gerealiseerd. De CO2-reductie gedurende de levensduur van de turbine is circa 34.800 ton CO2.


Kloosterboer heeft de “Lean and Green” award vorig jaar in ontvangst genomen. Deze prijs stimuleert bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau. Hans Kroes, CEO van de Kloosterboer Groep: “De besparing wordt o.a. gerealiseerd door een slimmere bundeling van transporten, gebruik van zuinigere modaliteiten en transportmiddelen, het verminderen van het energieverbruik van bestaande koel- en vrieshuizen, het ontwikkelen van locaties gebouwd conform de BREEAM normen en de realisatie van windmolens op de locatie in Vlissingen. Tevens heeft Kloosterboer recent het grootste zonnepanelen park van Zuid Holland in gebruik genomen op haar locatie op de Maasvlakte.”duurzaam kloosterboer zonnepanelen

 

kloosterboer

 

DELTA en windenergie
De teller van het aantal windturbines van DELTA staat nu op 58. Dit is inclusief de 16 turbines die gebouwd zijn bij het recent opgeleverde Windpark Kreekraksluis en de windturbine bij Kloosterboer. Guido Custers, directeur Energie DELTA: “Niet alleen duurzame energie vormt een speerpunt in de strategie van DELTA voor de komende jaren, ook en misschien wel vooral het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven.”

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Onshore windparken, Windenergie, Windturbines

Reacties zijn gesloten.