Laatste turbine opgebouwd in Windpark Noord-Beveland

| 13 augustus 2021
Laatste turbine opgebouwd in Windpark Noord-Beveland

Bron: Windkracht Beheer

Eind deze week is het laatste rotorblad gehesen in het onshore windpark Noord-Beveland. Dit betekent de afronding van de opbouwfase. De elektrische werkzaamheden aan de turbine volgen nu.

Het windpark Noord-Beveland, gelegen in de Jacoba-Rippolder op Noord-Beveland, bestaat uit vier Nordex N117 windturbines, elk met een rotorblad van 58,5 meter, een ashoogte van 91 meter, en een vermogen van 3,6 MW. Zij vervangen vijf oudere Nordex N90 windturbines in het gebied. Delen van het oude windpark worden hergebruikt.

De installatie van de turbines is medio juli dit jaar begonnen. De installatie is uitgevoerd door Kraanverhuur Boekestijn. Visser & Smit Hanab Distributie rondde eerder deze maand de kabelverbinding af. Het project is een initiatief uit het plan van Camperwind, via Windpark Noord-Beveland BV. Het project wordt beheerd door Green Trust, samen met Windkracht Beheer en Inspecties B.V.

VolkerWind heeft van Green Trust Consultancy, verantwoordelijk voor de aanbesteding, aanbesteding en bouw van het windpark, opdracht gekregen om de Balance of Plant voor de vier nieuwe turbines te realiseren. Bron: Windkracht beheer

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.