Laatste windturbine Windpark Spuisluis opgebouwd

| 13 februari 2022
Laatste windturbine Windpark Spuisluis opgebouwd

© Lowie Noordijk Bron: LinkedIn

Afgelopen dagen is het laatste windturbineblad gehezen en bevestigd in Windpark Spuisluis. Hiermee staan nu alle zes windturbines in het windpark aan de noordzijde van het Noordzeekanaal bij de zeesluis IJmuiden.

Windpark Spuisluis is een initiatief van Eneco en Windpark IJmond bv. De initiatiefnemers verkregen de vergunning voor het windpark in 2018. In juni 2020 werd de definitieve investeringsbeslissing genomen.

De windturbines staan in lijnopstelling opgesteld op de landtong Spuisluis en op de landtong Velserkom, langs het Noordzeekanaal en gedeeltelijk aan de Noordersluisweg in de gemeente Velsen.

Nordex N117

De zes windturbines zijn geleverd door de Duitse windturbinefabrikant Nordex. Het gaat om het type N117 met 3,4 MW vermogen op een ashoogte van 120 meter en een tiphoogte van 178,5 meter. Nordex begon met de opbouw van de windturbines in oktober vorig jaar.

Dura Vermeer was verantwoordelijk voor de aanpassing van de bestaande infrastructuur, de aanleg van de tijdelijke parkwegen, kraanopstelplaatsen en fundamenten. In maart 2021 werd de eerste fundatiestort afgerond. Bron: Nordex LinkedIn

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.