LM Windpower opent grootste rotortestopstelling voor windturbines in WMC Technology Centre

| 13 september 2022
LM Windpower opent grootste rotortestopstelling voor windturbines in WMC Technology Centre

Bron: LM Windpower

LM Wind Power heeft vorige week in het WMC Technology Center in de Wieringermeer de grootste rotortestopstelling voor windturbines in zijn soort geopend.

De volledig operationele installatie zal helpen rotoren te beoordelen op sterkte en dynamisch gedrag, terwijl deze worden onderworpen aan zware mechanische belastingen als gevolg van grote windturbinebladen. De LM-installatie is gecreëerd in samenwerking met IDOM, TNO en GE Renewable Energy.

Hanif Mashal, CTO en VP van engineering en technologie bij LM Wind Power: “Het opzetten van een zeer grote en geavanceerde testinstallatie toont onze toewijding aan om kennis over rotortechnologie te bevorderen die verder gaat dan alleen de vervaardiging van bladen.

WMC Technology Center Nederland begon als “WMC-Group” aan de Technische Universiteit Delft, waar het sinds 1984 full-scale testen uitvoerde op rotorbladen voor windturbines als onderdeel van de afdeling Civiele Techniek. In 2003 ging de groep verder in Wieringerwerf onder de naam ‘Kenniscentrum WMC’.

Sinds augustus 2018 biedt WMC hun diensten aan onder de paraplu van LM Wind Power en voorzien ze de windindustrie en andere industrieën van mechanische testen van rotorsystemen, componenten op ware grootte, constructies en subcomponenten en materialen.

WMC beschikt over een testruimte met een speciale sterke vloer die het testen van grote structuren zoals rotorbladen, subcomponenten, hub/lagersamenstellen, yawingmechanismen, gondels en andere structurele componenten voor windturbines mogelijk maakt.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.