Maritieme heavy lifting specialisten HEBO en Bonn & Mees kondigen fusie aan

| 13 juli 2023

Vanavond maakten de Rotterdamse maritieme bedrijven HEBO Maritiem Service en Bonn & Mees Drijvende Bokken bekend dat zij hun krachten bundelen. De fusie markeert een belangrijke mijlpaal in de maritieme sector en legt de basis voor duurzame groei, uitgebreide dienstverlening en een versterkte marktpositie.

Met een gecombineerde ervaring van 170 jaar vormen HEBO en Bonn & Mees de meest veelzijdige maritieme dienstverlener in Europa. Met een grote en diverse vloot is HEBO actief in projecten op het gebied van integrale infrastructuur, calamiteitenbestrijding, berging, transport, wind en decommissioning in verschillende markten. Met meer dan 135 jaar ervaring exploiteert Bonn & Mees een vloot van drie zeegaande bokken met hefcapaciteiten variërend van 400 tot 1.800 ton vanuit Rotterdam om uitdagingen aan te gaan op het gebied van offshore installatie en decommissioning, zwaar hijswerk en civiele bouw.

Samen zijn de bedrijven nog beter uitgerust om betrouwbare en duurzame oplossingen te bieden die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van hun klanten. Het partnerschap zorgt ook voor een efficiënte en gespecialiseerde focus op gebieden zoals zwaar hijswerk, gespecialiseerd transport, bergingsoperaties en noodhulp.

HEBO en Bonn & Mees bundelen nu hun kennis, expertise en specialismen en zorgen met hun uitgebreide vloot voor een betere beschikbaarheid en voorspelbare resultaten voor klanten in heel Europa. Bovendien creëert deze fusie mogelijkheden om het brede aanbod van maritieme diensten verder uit te breiden.

Marius Punt (CEO van HEBO) en Peter Leenheer (eigenaar van Bonn & Mees) hebben de ambitie om nieuwe kansen voor groei, uitbreiding, duurzaamheid en internationale ontwikkeling te benutten. Binnen dit kader zijn de partijen actief op zoek naar acquisities en integratie van nieuwe bedrijven om hun dienstenaanbod te verbeteren en aan te vullen. Bron afbeelding: HEBO

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.