MHI Vestas zet in op snelle groei in Azië-Stille Oceaan regio

| 13 april 2020

Masato Yamada © MHI Vestas

MHI Vestas wil haar positie in de Azië-Stille Oceaan regio vergroten. De turbineleverancier heeft Masato Yamada aangesteld als Regional Manager voor deze regio.

Masato Yamada werkt al voor MHI Vestas sinds de oprichting van het samenwerkingsverband tussen Mitsubishi Heavy Industries en Vestas. Hij was als Chief Strategy Officer werkzaam in Aarhus, Denemarken. Zijn nieuwe rol zal hij vanuit het Tokio kantoor uitvoeren.

Japan
MHI Vestas haalde de afgelopen periode al verschillende orders binnen uit deze regio. Zo ontving het van Akita Offshore Wind Corporation, een door de Japanse handels-en investeringsmaatschappij Marubeni opgerichte ‘special purpose company’, een order voor de levering van windturbines voor offshore windparken uit de haven van Akita en Noshiro.

De order heeft betrekking op de offshore versie van de V117-4,2 windturbine met 117 m rotordiameter en 4,2 MW vermogen. In Akita zijn 13 windturbines gepland met in totaal een vermogen van 54,6 MW en in Noshiro 20 windturbines met een totaal vermogen van 84 MW. Eerder meldden we al dat Sif de monopiles voor de windparken gaat leveren.

MHI Vestas heeft in 2019 voor het 220 MW offshore windpark Hibikinada de status gekregen van voorkeursleverancier. Dat betekent dat de turbineleverancier met de order van 139 MW voor de havens van Akita en Noshiro in totaal bij 359 MW offshore windenergievermogen in Japan betrokken is.

Taiwan
In Taiwan heeft MHI Vestas contracten binnengehaald voor de Changfang en Xidao windprojecten van  Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Deze hebben een gezamenlijk vermogen van 589 MW. MHI Vestas levert hier 62 V174-9.5 MW windturbines. Daarnaast is het de voorkeursleverancier voor het 300 MW Zhong Neng projectdat door CSC en CIP wordt ontwikkeld. MHI Vestas gaat in Taichung Harbour een fabriek bouwen om de bladen voor de V-174 te produceren. Het sloot hiervoor een contract met Tien Li Offshore Wind Technology Co., Ltd.

 

Tags: , , ,

Category: Windmolens

Reacties zijn gesloten.