Nordex bereikt break-even niveau in winstgevendheid in 2023

| 13 februari 2024

De Duitse windturbinefabrikant Nordex Group publiceerde deze week zijn voorlopige resultaten voor het boekjaar 2023. Het bedrijf ziet 2023, waarin het break-even bereikte in termen van winstgevendheid, als een overgangsjaar in de goede richting.

© Nordex Group

Volgens de voorlopige resultaten boekte Nordex Group in 2023 een hogere geconsolideerde omzet van EUR 6,5 miljard (vorig jaar: EUR 5,7 miljard) en overtrof daarmee de bovenkant van de verwachte bandbreedte van EUR 5,6 tot 6,1 miljard.

De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bereikte op jaarbasis het break-even niveau van EUR 2,0 miljoen (vorig jaar: EUR 244 miljoen negatief). Dit komt overeen met een EBITDA-marge van nul procent (vorig jaar: min 4,3 procent) en ligt ongeveer in het midden van het richtbereik van min 2 tot plus 3 procent.

De Group heeft zijn werkkapitaalratio ten opzichte van de geconsolideerde omzet verbeterd tot min 11,5 procent (vorig jaar: min 10,2 procent). Daarmee ligt de ratio weer duidelijk onder de geplande min negen procent.

De investeringen in 2023 bedroegen ongeveer 131 miljoen euro (vorig jaar: 205 miljoen euro) en liggen daarmee ruim onder de prognose van ongeveer 200 miljoen euro.

Nordex sloot het jaar af met een solide orderontvangst van 7,4 GW (vorig jaar: 6,3 GW), terwijl de prijzen stabiel bleven met veelbelovende ordervooruitzichten.

Volgens José Luis Blanco, CEO van de Nordex Group, was 2023 een overgangsjaar met een stap in de goede richting: “Terugkijkend hebben de bedrijfsprestaties zich ontwikkeld zoals aan het begin van het jaar werd aangenomen. Na een zwakke start, zoals verwacht, verbeterden we geleidelijk elk kwartaal met een sterkere tweede helft van het jaar. Over het geheel genomen hebben we break-even bereikt in termen van winstgevendheid en hebben we nu een goede basis gelegd voor onze verdere bedrijfsontwikkeling.”

De Nordex Group zal de definitieve en gecontroleerde resultaten voor het boekjaar 2023 samen met de vooruitzichten voor 2024 op 29 februari 2024 publiceren. Bron: Nordex

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.