Ontmanteling van Windpark Kubbeweg van start

| 13 mei 2022

© Business in Wind

Business in Wind is begin mei gestart met het ontmantelen van windturbines in Windpark Kubbeweg dat sinds 2006 in bedrijf was. De eerste van in totaal 17 windturbines  is al weggehaald.

Windpark Kubbeweg, gelegen aan de Kubbeweg in Biddinghuizen (provincie Flevoland) draait sinds 2006. Het windpark is een privé-initiatief van twaalf agrariërs van de Kubbeweg.

In het windpark stonden 17 windturbines van de Deense windturbineleverancier Vestas. Het gaat om het type V80 2.0 MW met 70m ashoogte, 80m rotordiameter en 2 MW vermogen.

Business in Wind voert de werkzaamheden in twee fases uit. De eerste rij van acht windturbines worden momenteel verwijderd. In augustus gaat het bedrijf verder met de tweede rij van negen turbines. De eerste is ondertussen al verwijderd en krijgt een tweede leven in Zweden, zo meldt Business in Wind.

Windplan Groen

De te verwijderen windturbines maken plaats voor 12 nieuwe, moderne windturbines die parallel aan de Kubbetocht en Zijdenettentocht komen te staan. De windturbines maken onderdeel uit van Windplan Groen. Dit plan omvat 86 nieuwe windturbines, verdeeld over 11 parken. Deze zijn gezamenlijk goed voor een vermogen van ongeveer 510 MW.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.