Ørsted rondt financiering investering in Borssele 1&2 af

| 13 november 2021
Ørsted tekent leningsovereenkomst met Nordic Investment Bank

© Ørsted

Ørsted kondigde op 12 november aan dat het een leningsovereenkomst van EUR 175 miljoen met een looptijd van 8 jaar heeft afgesloten met de Nordic Investment Bank (NIB) voor de cofinanciering van haar investering in het Offshore Windpark Borssele 1 & 2 in Nederland.

Samen met de leningsovereenkomst die op 6 september 2021 met de Europese Investeringsbank is gesloten, is de beoogde langetermijnfinanciering van Ørsted’s investering in het Borssele 1&2 nu rond.

Het 752 MW Offshore Windpark Borssele 1&2 omvat 94 windturbines van 8 MW van Siemens Gamesa. Het windpark leverde in april 2020 de eerste stroom aan het Nederlandse net en was in december 2020 volledig in bedrijf.  In mei 2021 heeft Ørsted 50% van de aandelen in het Borssele 1&2 project verkocht aan Norges Bank Investment Management. Op 6 september van dit jaar werd gevierd dat het windpark een jaar operationeel is.

“Ørsted heeft een langdurige relatie met NIB, en we zijn verheugd met deze kans om onze samenwerking verder te versterken en met de sterke steun van NIB voor onze investering in het offshore windpark Borssele 1 & 2, waar we opnieuw onze krachten bundelen ter ondersteuning van de groene agenda”, zegt Marianne Wiinholt, CFO bij Ørsted. Bron: Ørsted

Tags: , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.