Ørsted verwerft meerderheidsaandeel in drijvende offshore windenergieproject Salamander

| 13 april 2022

Bron: Simply Blue Group

Ørsted heeft als grootste ontwikkelaar en exploitant van offshore windparken onlangs een meerderheidsaandeel van 80% genomen in het drijvende offshore windproject Salamander bij Schotland.

Het drijvende offshore windenergieproject Salamander werd opgezet door de Ierse ontwikkelaar van drijvende offshore windparken, Simply Blue Group. In maart 2021 werd een project joint venture geformeerd waarin het offshore engineeringsbedrijf Subsea 7 minderheidsaandeelhouder werd.

Het project ligt in de Noordzee aan de Schotse oostkust, ten hoogte van de plaats Peterhead (ca. 50 km ten noorden van Aberdeen gelegen) met een waterdiepte van 100 meter. Bij waterdieptes van meer dan ±50 meter zijn vaste fundamenten economisch niet meer realiseerbaar.

Salamander is met een gepland vermogen van 100 MW een pre-commercieël project.
De centrale doelstelling van het project is de ervaringsopbouw voor grootschalige drijvende windparken als het ScotWind-project en de ontwikkeling van de daarvoor nodige leveringsketen.

Het Verenigd Koninkrijk wil in 2030 over 1 GW aan offshore windparken met drijvende fundamenten beschikken. Salamander is in het kader van deze doelstelling een belangrijk project.

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.