RWE, Mitsui and Osaka Gas winnen ontwikkelrechten voor 684 MW offshore windproject in Japan

| 13 december 2023

Een consortium bestaande uit RWE Offshore Wind Japan Murakami-Tainai K.K. , Mitsui & Co., Ltd. (Mitsui) en Osaka Gas Co. (Osaka Gas) heeft de ontwikkelrechten verworven voor een 684 MW offshore windproject voor de kust van de steden Murakami en Tainai, in de prefectuur Niigata, Japan.

De Japanse overheid heeft het consortium aangesteld voor de ontwikkeling, bouw en exploitatie van een offshore windpark met vaste bodem voor de westkust van het land. Het project heeft een geplande capaciteit van 684 MW. Het windpark zal naar verwachting bestaan uit 38 windturbines. De volledige ingebruikname is gepland voor juni 2029.

Voor RWE is dit het eerste succes van RWE bij een aanbesteding voor offshore windenergie in Japan en de bredere APAC-regio. De lokale expertise van Mitsui en Osaka Gas vormt een goede aanvulling op RWE’s wereldwijde ervaring en technische knowhow als wereldwijd opererend offshore windbedrijf.

Vervolgstappen

Als volgende stap zullen de partners samenwerken met het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie (METI) en het ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme (MLIT) voor de goedkeuring van het publieke occupatieplan. Daarnaast zullen de partners nauw blijven samenwerken met lokale partners, autoriteiten, gemeenschappen en visserij.

Het project zal een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van het land op het gebied van hernieuwbare energie, economische groei en ecologische duurzaamheid. Japan wil in 2050 koolstofneutraal zijn. Het project zal ook plaatselijke werkgelegenheid stimuleren en zowel de binnenlandse als de regionale toeleveringsketens versterken. Bron: RWE

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.