Siemens Gamesa wil grote gondelfabriek voor offshore windturbines in New York realiseren

| 13 februari 2023

Siemens Gamesa heeft het plan om een grote productiefaciliteit voor offshore gondels te bouwen in de staat New York. Of de fabriek daadwerkelijk gerealiseerd wordt is afhankelijk van de uitslag van de derde aanbesteding voor offshore windenergie in de staat.

Siemens Gamesa heeft de productiefaciliteit beoogd in de haven van Coeymans. De komst van de faciliteit zou volgens de windturbineleverancier ongeveer 420 directe banen creëren, een aanzienlijke stijging van het aantal indirecte banen ondersteunen en een investering van ongeveer 500 miljoen dollar in de regio vertegenwoordigen.

Siemens Gamesa heeft zich verzekerd van een locatie in de hoofdstedelijke regio van de staat; geavanceerde technische plannen en 3D-visualisaties zijn al ontwikkeld. De faciliteit is ontworpen met de capaciteit voor potentiële uitbreiding om de ontwikkeling op lange termijn te garanderen.

Het bedrijf verbindt zich er ook toe verschillende nieuwe faciliteiten voor toeleveranciers van onderdelen te lokaliseren, waaronder de fabricage van stalen onderdelen, lagers en composietonderdelen. Dit kan ertoe bijdragen dat het aantal door de faciliteit gecreëerde banen verdubbelt. De voorgestelde faciliteit en het leveranciersnetwerk in New York zouden componenten leveren voor alle offshore windenergieprojecten van Siemens Gamesa langs de Amerikaanse oostkust.

De geplande faciliteit voor offshore windturbinegondels in New York versterkt de inzet en de strategische plannen van Siemens Gamesa voor de productie en het scheppen van werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Het maakt deel uit van het geïntegreerde plan van het bedrijf om zijn offshore windenergieketen aan de Amerikaanse oostkust te lokaliseren en bouwt ook voort op Siemens Gamesa’s geplande offshore windturbinebladafwerkingsfaciliteit in Portsmouth, Virginia, zoals aangekondigd in oktober 2021.

New York verwacht minimaal 2 GW en maximaal 4,7 GW aan offshore windenergie te vergunnen in deze derde aanbestedingsronde. De staat heeft een doelstelling om 9 GW aan offshore windenergie te realiseren. Dit is een belangrijk onderdeel van de doelstelling van de Verenigde Staten om tegen 2030 30 GW aan offshore windenergie te realiseren. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.