Spijkenisse heeft eerste Sheerwind op dak geinstalleerd

| 13 februari 2017

Spijkenisse heeft als eerste gemeente in Europa een Sheerwind op een dak geïnstalleerd. Deze windtrechter heeft een lengte van 21 m, is 6 m hoog en op het dak van NedPower geplaatst. De windtrechter is een alternatief voor een windturbine. 

NedPower onderzoekt of de windtrechter goed genoeg is om windenergie op te wekken. De versmalling in de buis zorgt dat de wind een versnelling krijgt en door een generator op de windtrechter aan te sluiten hoopt NedPower dat het de concurrentie aan kan met een windmolen.

Windmolens hebben namelijk een slagschaduw en maken meer geluid dan de windtrechter. Op dit moment is er in verschillende gemeenten veel verzet tegen de komst van windmolenparken en daar hoopt NedPower van te profiteren.

“Er is al veel interesse van meerdere gemeentes”, zegt projectleider Michael Dubelaar van NedPower. Bij die gemeentes zit ook Goeree-Overflakkee, waar in de planning een tweede, nog grotere testmodel van de windtrechter zal komen. Over een half jaar moet de eerste testfase afgerond zijn.

http://rijnmond.bbvms.com/view/facebook player/2747528.html

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.