Start vervoer rotorbladen Windpark Industrieterrein Moerdijk

| 13 september 2020

© Vattenfall/JLOUSBERG

Vorige week is een start gemaakt met de transport van de rotorbladen voor Windpark Industrieterrein Moerdijk. Het windpark, dat uit 7 windturbines met een gezamenlijk vermogen van ongeveer 25 MW zal bestaan, is naar verwachting begin volgend jaar gereed.

Windpark Industrieterrein Moerdijk is een project van Vattenfall. De windturbines worden geleverd door Nordex en zijn van het type N131/3900. De windturbinecomponenten arriveerden in augustus in de haven van Moerdijk waar deze opgeslagen liggen totdat ze naar de bouwlocatie vervoerd kunnen worden. In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 september is het eerste rotorblad opgepikt door een truck. Elk rotorblad weegt ongeveer 15.700 kilo is 58,8 m lang.

De afstand van de haven naar de site is een paar kilometer maar door de lengte van het blad is er weinig speelruimte in bochten en neemt relatief veel tijd in.

Erik Duijtshoff, site manager van het windpark, over het transport: “We hebben het transport zorgvuldig gepland. Zo rijden we bijvoorbeeld ’s nachts, zodat we zo min mogelijk verkeer tegenkomen. Ook hebben we verschillende wegen aangepast om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is om de bochten te kunnen maken. Het blijft toch zaak om ieder obstakel, denk aan verkeersborden, zo goed mogelijk te controleren.”

Zodra alle 3 benodigde rotorbladen voor elke turbine aangekomen zijn kunnen deze bij goede weersomstandigheden gemonteerd worden. Het windpark zal naar verwachting begin 2020 gereed zijn.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.