Vanmiddag windplannen Groningen live in Gemeenteraad te volgen

| 13 april 2016

Vanmiddag om 16.30 uur wordt in de Groningse gemeenteraad vergadert over o.a. de plannen voor grootschalige windenergie in de Stad Groningen. De vergadering in het stadhuis op de Grote Markt is openbaar en ook live te volgen groningen.nl/gemeenteraad.

Groningen heeft de ambitie om in 2035 energie-neutraal te zijn en zal plannen voor windenergie omtrent ambities voor participatie, communicatie en financiën concreet moeten maken. Eerst buigt de raad zich over de uitgangspunten en het proces om tot grootschalige windenergie te komen. Het doel is dat de lusten en lasten van windenergie eerlijk worden verdeeld. En de inrichting van de locaties voor windmolens moeten samen met direct omwonenden en belanghebbenden worden “opgepakt”, aldus B&W.

“Wij realiseren ons dat we waarschijnlijk nooit alle weerstand kunnen wegnemen”, zegt het college, “hoe goed ons communicatie- en participatietraject ook is gegaan. Maar we vertrouwen erop dat onze aanpak het draagvlak zal versterken. Het doel van windenergie is dat vooral de Stadjers zich “eigenaar” voelen van nieuwe duurzame energieprojecten in hun stad en ook meeprofiteren van de kansen die windenergie biedt en niet zozeer een project is van “de gemeente”.

Bron: Groninger Nieuws

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.