W.W.E.A. kritiseert duurzaam potentieel volgens I.E.A.

| 13 november 2008

De World Wind Energy Association heeft grote kritiek op het potentieel duurzame energie, en met name windenergie, zoals dat door de I.E.A. in haar laatste rapport “World Energy Outlook 2008” wordt begroot. “I.E.A. onderschat dit potentieel nog steeds zeer sterk. Wij betreuren het dat de I.E.A. nog steeds niet volledig begrijpt wat de dynamiek en economie van duurzame bronnen is. 

De onderschatting zal bijdragen aan slechte beslissingen van politici die de ontwikkeling van duurzame bronnen vertragen”, zegt secretaris Stefan Gsänger van de W.W.E.A.. Volgens I.E.A. zal in het referentiescenario duurzame energie in 2030 slechts 4% van de stroomvoorziening dekken, op grond van een aangenomen gemiddelde groei van 7%.

WWEA wijst er op dat alleen windenergie momenteel al 1,5% van de stroom levert en dat het gemiddelde groeipercentage van de afgelopen 10 jaar 30% bedroeg, in China was dat 100% in de laatste twee jaar. De Energy Watch Group acht, indien de juiste acties worden ondernomen, in haar vorige week gepubliceerde Renewable Energy Outlook een percentage van meer dan 60% duurzame stroom in 2030 mogelijk.

Persbericht bij World Wind Energy Association

Category: Cijfers - Prognoses - Potentie

Reacties zijn gesloten.