Windenergie in Enschede kan ook mooi en muisstil zijn

| 13 februari 2017

”Ik wil mensen laten zien dat windenergie ook op een andere manier opgewekt kan worden’’, stelt Stevenhagen woonachtig in de gemeente Enschede. ”Niet iedereen wil windmolens in zijn achtertuin vanwege de licht- en geluidshinder. Maar mijn motto is: ‘Windenergie kan ook mooi en muisstil zijn’’.’
De turbines zijn verplaatsbaar, in verschillende soorten, maten en kleuren te krijgen en ook nog eens heel stil. Daarnaast gaan ze in tegenstelling tot zonnepanelen en windmolens een mensenleven lang mee.’’ Maar de windturbine gaat niet de concurrentie aan met zonnepanelen. ”Absoluut niet, het is juist een mooie combinatie.”

”Ik hoop dat mensen tot inkeer komen en gaan inzien dat het anders kan. De gemeente als voorbeeldfunctie hoort daarmee te beginnen. Als de gemeente Enschede een aantal turbines plaatst in de stad, laat ze aan inwoners zien dat windenergie op verschillende manieren mogelijk is. Ik ben gewoon gek op mijn windturbines, anders was ik er ook niet zo lang mee doorgegaan.’’

Bron: TVEnschede

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties (3)

Trackback URL | Reacties RSS Feed

  1. N thijssen schreef:

    Jammer dat meneer over het belangrijkste heen praat: wat is de produktie van zo.’n windwokkel? Natuurkundig zal dit teleurstrlkend laag zijn. Ik zie graag meetresultaten verschijnen.

  2. Paul Hoorens schreef:

    Prachtig alternatief voor particulieren. Waar is meer informative over kosten en aanschaf te verkrijgen. Ik ben serieus geïnteresseerd om naast onze 18 zonnepanelen en zonneboiler een windturbine te overwegen.

  3. Rick schreef:

    Albert Betz heft in 1920 al laten zien dat lift – turbines superieur zijn aan “weerstands” turbines zoal hie gedemonstreerd. Verder is het hier getoonde principe nauwelijks opschaalbaar. En 100 jaar levensduur ? Zijn er uberhaubt al typecertificaten voor deze turbientjes om ze conform activiteitenbesluit te kunnen bouwen en exploiteren?